Vanaf komend weekend evenementen in Gashouder

Nightscapes Productions bijt het spits af en gaat tijdens de Kunsttour de mogelijkheden van de Gashouder verkennen. Katrin Henss licht een en ander toe.

Tijdens de komende Kunsttour gaat NightScapes Productions de eerste performances organiseren in de Gashouder. Naast lopende videoprojecties kunnen bezoekers om 16.00 en om 20.00 uur de uit Utrecht afkomstige Beeldjutters gaan zien.

Er zal vooral geëxperimenteerd worden met geluid. De akoestiek in de Gashouder bedraagt op dit moment nog zo'n dertig seconden. De grote ronde ruimte zal de komende tijd verkend worden en gaandeweg zullen aanpassingen verricht worden om het gebouw gebruiksklaar te maken. Wethouder van Grootheest liet weten contact te hebben gehad met de gemeente Amsterdam die in het verleden een soortgelijk gebouw in gebruik heeft genomen. De uitbater van de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam gaf als belangrijkste advies dat je vooral het sanitair snel in orde moet hebben. Cultuurliefhebbers blijven namelijk weg als je je behoefte in Dixi-toiletten moet doen. 'Handige adviezen, waar we veel van kunnen leren', aldus de wethouder die vanmiddag samen met Katrin Henss een toelichting gaf in het Stadhuis.