Nieuwe voorzitter TEFAF-organisatie

Nanne Dekking is benoemd tot de nieuwe voorzitter van The European Fine Art Foundation (TEFAF). Hij volgt Willem van Roijen op, die zitting zal nemen in de Raad van Toezicht en zo aan TEFAF verbonden blijft. Nanne Dekking heeft een uitgebreid internationaal netwerk en zet zich in voor de vernieuwing van de kunstmarkt. TEFAF zal haar ambitieuze strategie onder leiding van Dekking voortzetten.

De benoeming van Dekking volgt op de bekendmaking in april dit jaar van een aantal nieuwe namen in de Raad van Toezicht TEFAF en de Raad van Advies van TEFAF New York. Voor Willem van Roijen had het vinden van een “kundige, intelligente en charismatische” opvolger de allerhoogste prioriteit om aansluiting bij de snel veranderende, internationale kunstmarkt veilig te stellen.
“De Raad van Toezicht en het Executive Comittee zochten iemand met uitgebreide ervaring in zowel de institutionele als private sectoren van de kunstmarkt, maar ook een voorzitter die een leidende rol zou spelen in de snelle veranderingen van TEFAF”, aldus Willem van Roijen. “Nanne Dekking voldoet niet alleen ruimschoots aan dit profiel, hij leeft en werk bovendien sinds 1996 in New York. Hierdoor heeft hij enorme kennis en ervaring met de voor TEFAF en onze dealer community steeds belangrijker wordende Noord-Amerikaanse kunstmarkt.” Van Roijen, vanaf begin 2014 voorzitter van TEFAF, is dan ook zeer verheugd over de benoeming van Dekking: “Ik heb het voorzitterschap van TEFAF zowel vanuit professionele optiek als privé als een enorm privilege beschouwd. Ik ben zeer vereerd dat ik deze mooie functie nu mag overdragen aan Nanne.”