27 Inzendingen voor 'MVK'

Er zijn dit jaar 27 liedjes ingezonden die meedingen naar de titel Vastelaovendsleedsje vaan Mestreech 2023. Dat laat voorzitter Mat Brüll van de organiserende SMV (Samewèrrekende Mestreechter Vastelaovesvereineginge) weten. Gisteravond sloot de inzendtermijn voor het jaarlijkse ‘MVK’.

“Afgelopen weekend hadden we pas 8 inschrijvingen, maar nu hebben we er toch 4 meer dan vorig jaar”, aldus Brüll. En volgens hem zijn daarbij toch ook weer diverse ‘oudgedienden’.
“Ik snap dan ook niet helemaal waar die onrust bij diverse liedjesschrijvers voor nodig was”, zegt de SMV-voorzitter. Brüll doelt daarmee op de kritiek die, vooral op social media, werd gespuid over de nieuwe regel dat artiesten zelf een bedrag van 222 euro moeten neerleggen voor de geluidsopnames van de finaleliedjes.

Komende zaterdag beoordeelt de vakjury de 23 inzendingen. Diezelfde avond nog worden de makers van de 7 finaleliedjes gebeld.
De finale van de ‘Oetverkeezing vaan ‘t Vastelaovendsleedsje vaan Mestreech 2023’ is op 12 november in de Muziekgieterij.