2,5 procent van Maastrichtse huishoudens heeft vermogen van miljoen of meer

Van alle huishoudens  in Maastricht - dat zijn er  69.289 - heeft 2,5 procent een vermogen van een miljoen euro of meer.

Uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gemeten begin januari 2021, blijkt dat dat lager ligt dan het landelijk gemiddelde van vier procent. Ten opzichte van twee jaar eerder is er in Maastricht wel een toename te zien, in 2019 was het percentage nog maar 1,8. Daarmee wordt de landelijke trend gevolgd. Het aantal miljonairshuishoudens in Nederland is met een toename van 32.000 gestegen ten opzichte van 2020. Belangrijke reden voor deze stijging is onder meer het feit dat veel vastgoed in waarde steeg. 

Limburg en Groningen telt minste rijken

De meeste Nederlandse miljonairs wonen in Bloemendaal en Laren. Limburg is samen met Groningen de provincie met de minste miljonairs: minder dan drie procent van de huishoudens kan zich er miljonair noemen. Kerkrade, Brunssum, Landgraaf en Heerlen en het Zuid-Hollandse Nisserwaard tellen naar verhouding landelijk de minste rijkaards. Van deze vijf gemeenten heeft Kerkrade met 0,7 procent het kleinste aantal miljonairshuishoudens.

Afbeelding: un-perfekt via Pixabay