Limmel verbolgen over nieuwe plannen voor Tregaterrein

Verbolgenheid in Limmel. Vlak voor het weekend kwam naar buiten dat het bedrijf Leeyen Vastgoed BV een grote loods wil bouwen op het Tregaterrein.

Leeyen heeft beslissingsbevoegdheid over de grond binnen Maaszicht Ontwikkeling BV, de juridische eigenaar van de oppervlakte. En dat terwijl alle betrokken partijen naar tevredenheid op weg leken te zijn naar onder meer woningbouw op dit perceel. De door de buurt zo vurig gewenste woningbouw, waardoor er bijvoorbeeld een meer divers publiek ontstaat in de wijk, kan met de nieuwe plannen de prullenbak in.

De verrassing van dit nieuws is des te groter omdat de buurt al heel ver was met een zelf opgezet plan voor de oppervlakte, waarover het in gesprek was met de gemeente, de projectontwikkelaar, de eigenaar van het aangrenzende Zinkwitterrein en die van het Tregaterrein. 

Bij NaGa Solar, de voormalige eigenaar van het Tregaterrein, zeggen ze onaangenaam verrast te zijn met de gang van zaken. Directeur Henny Pelsers, die tevens als bestuurder betrokken is bij Maaszicht Ontwikkeling, laat zich daarom bij de Kamer van Koophandel direct uitschrijven binnen dit bedrijf. Bij Leeyen Vastgoed was men vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

De gemeente dan; die zegt ook verrast te zijn over de plotse ontwikkeling en wil met Leeyen in gesprek. Het stadsbestuur zal tevens beoordelen of het ingediende plan van Leeyen aan de kaders van het bestemmingsplan van het terrein voldoet.