Limburgs benefietconcert voor slachtoffers watersnood

'Help Limburg oet de drup' is de titel van het benefietevenement dat eind augustus moet plaatsvinden in Valkenburg aan de Geul. Het benefietconcert is bedoeld om geld op te halen voor de getroffenen van de watersnood.

Het is een initiatief van Léon Keppels, die in 1993 en 1995 ook al betrokken was bij eerdere edities van het benefietevenement.

"Wat er in Limburg is gebeurd doet mij geweldig pijn in het hart," zegt initiatiefnemer Keppels "Ik heb er twee dagen niet van geslapen en ik wilde per se iets doen voor de slachtoffers." Van het één kwam het ander en hij nam contact op met Jos van Herpen, bekend van de Maastrichtse band Ziesjoem.

Binnen zeer korte tijd heeft van Herpen een keur aan artiesten kunnen regelen die zich vrijblijvend inzetten voor het benefietevenement. "We hebben een bijzondere lijst kunnen samenstellen," vertelt Van Herpen. Die lijst zal later bekend worden gemaakt.

Naast de optredens van de artiesten vindt er een veiling plaats. "Er kan bijvoorbeeld worden geboden op wielershirts van Limburgse renners", vertelt Keppels. "Maar eventueel ook op huiskamerconcerten van sommige Limburgse artiesten."

Het evenement vindt op 25 augustus plaats in het Kuurpark bij Holland Casino in Valkenburg aan de Geul. "Dit is toch wel de kern van het rampgebied", aldus Keppels. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. "Dat is natuurlijk anders dan in 1993 en 1995 toen men kaartjes moest kopen voor de concerten in het MECC en op het Vrijthof in Maastricht. Toen kregen wij de opbrengsten binnen via de drankverkoop", vertelt Keppels.

Vanwege de geldende coronamaatregelen mogen er maximaal 1.500 mensen fysiek aanwezig zijn bij het evenement. Verder is het concert via een gratis stream te volgen. "Daarnaast willen we proberen er voor te zorgen dat het op zoveel mogelijk lokale en regionale zenders tegelijkertijd te zien is", aldus Keppels.