Meerssen voor Meerssen: een lokale crowdfunding

Voor de mensen die rondom Meerssen, Bunde, Brommelen en Westbroek Geulle getroffen werden door de watersnood is een crowdfundingsactie gestart. Bedoeld voor particulieren die te maken hebben met moeilijk - of niet te dekken kosten.

In bepaalde gebieden -  zoals Tussen de Bruggen, de Meerstraat en de Geulstraat - is de schade bijzonder groot. Er zijn kosten die door een verzekering of door de gelden van giro 777 niet vergoed worden. Denk bijvoorbeeld aan de hotelkamer voor een bejaard echtpaar dat nergens anders terecht kan. De crowdfunding Meerssen voor Meerssen,  opgezet door Audrey Vossen en Jolanda Ramakers,  kan hierbij helpen.

Jolanda Ramakers - zelf ook woonachtig in Bunde en overvallen door het wassende water vertelt “Ik wilde heel graag iets doen. Bij mij thuis bleek de schade mee te vallen. Maar ik heb erg te doen met de mensen in bijvoorbeeld Westbroek, de situatie daar is heftig. Het geld dat bij deze actie binnenkomt willen we heel graag helemaal toe laten komen aan de mensen die in deze gebieden zo ernstig getroffen zijn”.

De crowdfunding is eergisteren gestart, momenteel staat 1000 euro op de teller.

Klik  hier als u wilt helpen.