Vastgoedondernemer Ger Ruijters overleden

Een van de bekendste vastgoedondernemers van Limburg, Ger Ruijters, is afgelopen vrijdag op 90-jarige leeftijd in zijn woonplaats Maastricht overleden. Diverse bronnen hebben dat aan L1 bevestigd.

Ruijters was de oprichter van het vastgoedbedrijf Ruijters BV dat inmiddels meer dan 60 jaar bestaat. Ger Ruijters hield zich onder meer bezig met makelaardij, projectontwikkeling, financieringen en commercieel vastgoed. Daarmee werd hij een van de grootsten op dat gebied in Zuid-Nederland en de Belgische grensstreek. Zijn bedrijf bouwde in de afgelopen decennia duizenden woningen en is als familiebedrijf nog steeds actief in deze regio's.

In de jaren tachtig raakte Ruijters net als enkele andere bedrijven in Limburg betrokken bij een onderzoek naar vermeende vriendjespolitiek. Maar in een officieel onderzoeksrapport van de Rijksaccountantsdienst werd zijn bedrijf van alle blaam gezuiverd.

Ruijters schreef ook geschiedenis met de aanleg van de parkeergarage onder het Vrijthof in Maastricht, nadien gevolgd door de parkeergarage bij het Onze Lieve Vrouweplein-Maasboulevard.

Deze bedrijfstak ging later over in Q-Park dat onder leiding van schoonzoon Ward Vleugels uitgroeide tot een van de meest toonaangevende parkeergaragebedrijven van Europa en inmiddels in buitenlandse handen is. Ger Ruijters was naast zijn zakelijke activiteiten nauw betrokken bij het verenigingsleven in Limburg dat hij ruim ondersteunde.

De uitvaart vindt zaterdag in besloten kring plaats.

Foto & tekst: L1