Dringend reisadvies voor automobilisten: vermijd regio Luik

Er is een dringend reisadvies aan automobilisten van en naar Luik/Liège om de regio en de stad Luik zoveel mogelijk te vermijden, zo laat de regionale omroep en nieuwsplatform van Luik, RTC Télé Liège weten.

Dit in verband met de bereikbaarheid van het gebied in de nasleep van de watersnoodramp. Hulpdiensten en ander strikt noodzakelijk bestemmingsverkeer krijgt hierbij voorrang. De regionale omroep en nieuwsplatform van Luik, RTC Télé Liège, communiceert dit advies op zijn kanalen.

Het advies dat vanuit RTC Télé Liege wordt gedeeld ziet er als volgt uit: 
-Vermijd als auto- of vrachtwagenbestuurder de regio Luik/Liège-> hoofdwegen zijn strikt voorbehouden voor bestemmingsverkeer en hulpverleners.
-Vermijd het centrum van Luik en de wegen A602 en E25 -> Op de wegen A602 en E25 is er sprake van enorme drukte en files.
-Vermijd de E411, kies daarvoor in de plaats de E25 als je vanuit Luxemburg naar Nederland of Noord-België reist.
-Vermijd Luik in zijn geheel ,op je doorreis/route. -> Als je vanuit Frankrijk naar Nederland gaat, kies dan voor een route waarbij je de stad Luik niet doorkruist of passeert. Ook al zijn deze wegen populair bij Nederlanders om goedkoop te tanken en is het een kortere weg naar andere bestemmingen, is toch het dringend advies de stad en de wegen rondom Luik te vermijden; het verkeer staat er namelijk volledig vast door files.


Op advies van en in samenwerking met: RTC Télé Liège