Kritiek op provinciale bijdrage aan verhuizing DSM hoofdkantoor

De CDA-fractie van het Limburgse Parlement is tegen de financiële bijdrage van de Provincie aan de verhuizing van het hoofdkantoor van DSM naar Maastricht. Het hoofdkantoor verhuist van Heerlen naar Maastricht.

Op de verhuizing zelf, heeft de partij in principe niets aan te merken, het gaat volgens het CDA alleen om de gelden die hieraan worden bijgedragen vanuit de Provincie.

Eerder maakte DSM bekend dat er een verhuizing van het hoofdkantoor ging plaatsvinden. Het chemie bedrijf dat in Limburg wil blijven, liet hierbij de keuze op Maastricht vallen. Het huidige hoofdkantoor dat nu in heerlen is gevestigd, neemt in de toekomst zijn intrek in het nu nog bestaande Euroscoop gebouw op de hoek van de Sint-Maartenslaan en Wilhelminasingel.

De aangekondigde verhuizing zorgde al voor de nodige kritiek in Heerlen waar demonstraties tegen de verhuizing van lokale partijen plaatsvonden en een raadsvergadering over het onderwerp op de agenda staat. Overigens is het plan dat de gemeente Maastricht eveneens een bijdrage levert aan de verhuizing van het bedrijf van zo’n 1,75 miljoen euro. 

Bron: 1Limburg