Hulpacties op gang: ook bedrijven bieden helpende hand

Nu de schade van de afgelopen dagen langzamerhand zichtbaar wordt, proberen particulieren maar ook bedrijven om de mensen die door de watersnood getroffen zijn te helpen.

Zo stelt klusbedrijf Gamma via haar winkels kosteloos de beschikbare voorraad dompelpompen en nat/driigzuigers ter beschikking. Wiertz Company, een bedrijf voor personeelsdiensten zet gedurende een week 100 medewerkers in om getroffenen te helpen. Zij doen van allerlei klussen, van spullen opruimen tot huisraad droog krijgen of vervoeren. Voor de actie wordt een speciale website opengezet, daar kunnen gedupeerden en hulpkrachten zich melden melden. De Wiertz Foundation betaalt de actie.  

Valkenburg

Ook in Valkenburg wordt door burgers en bedrijven de helpende hand uitgestoken om de door de watersnood getroffen bewoners te helpen. Zo is er onder meer een crowdfunding actie opgezet door en voor de bewoners en getroffenen van de Emmalaan in Valkenburg, die enorme schade heeft opgelopen.
Organisatie InHarmony heeft speciaal voor de getroffen ouderen een hulpactie opgestart.
“Stel je voor: je moet op je oude dag hals over kop je vertrouwd plekje verlaten, als gevolg van afgrijselijk noodweer. Hier wil je toch niet aan denken? Maar dat is wel wat de ouderen in zorgcentra en het hospice in Valkenburg overkwam. Wij als In Harmony willen deze mensen graag een hart onder de riem steken en gaan hen helpen”, aldus initiatiefneemster Britt Dobbelstein van InHarmony.

Doneren

Doneren voor de hulp aan getroffenen in de Emmalaan kan hier
Doneren  voor de hulpactie voor de ouderen, kan hier

Actie Wiertz: via de  site van wiertz/wateroverlast kunnen getroffen of hulpkrachten hun gegevens achterlaten. Er wordt direct contact opgenomen.

 

 

 


Meer nieuws