Volleks Tejater verplaatst voorstelling Lewieke opnieuw

Door de aanhoudende coronacrisis en de onzekerheid die deze pandemie met zich meebrengt, is het Mestreechs Volleks Tejater gewongen om de dialectproductie Lewieke opnieuw uit te stellen. De nieuwe première-datum is nu vastgesteld op 28 oktober 2022. In eerste instantie zou de productie afgelopen najaar in het Theater aan het Vrijthof worden gepresenteerd. Die werd vorig jaar al verplaatst naar dit najaar en is nu dus weer een jaar uitgesteld.

“Het virus laat zich niet zomaar temmen. Ons geduld en onze flexibiliteit worden danig op de proef gesteld. De situatie verandert constant en we kunnen niet meer dan een paar weken vooruitkijken. Onze grootste zorg is de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers van onze voorstellingen en van onze cast, crew en
creatives”, verklaart artistiek leider Peter Noten. 
Lewieke is de Maastrichtse versie van de West End-musical Oliver. Aan dit theaterspektakel werken zo’n 200 mensen mee, waaronder 120 kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar.
“Wij begrijpen dat dit nieuws een domper is. Het gaat de hele ploeg óók aan het hart. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. In 2022 bestaat ’t Mestreechs Volleks Tejater 40 jaar en mag het gezelschap al 30 jaar spelen in Theater aan het Vrijthof. Wij kijken er naar uit om het publiek in oktober en november van 2022 een onvergetelijke “Mestreechsen aovend mèt ‘ne lach en ’n traon” te bezorgen. Wij gaan er trouwens op dit moment vanuit dat de kinderen die dit jaar de titelrol zouden vertolken dit ook nog in 2022 kunnen doen”, besluit Noten.
De nieuwe premièredatum is 28 oktober 2022. Er zijn verder voorstellingen op 29 en 30 oktober en van 19 t/m 27 november 2022. Tickethouders worden door Theater aan het Vrijthof geïnformeerd over het omzetten van de kaarten naar de nieuwe uitvoeringsdata.