Burgemeester reageert op oproep over terrassen

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake laat in een reactie op D66 weten dat de bal voor heropening van de terrassen niet bij haar ligt.

De fractie van de democraten deed in een brief aan Penn-te Strake de oproep om het voorbeeld van afgelopen weekend van de vier burgemeesters van de grote steden te volgen; namelijk het ondersteunen van de heropening van de terrassen. Penn-te Strake verwijst naar een eerdere oproep van zestien burgemeesters in veiligheidsregio Zuid-Limburg waarin werd geopperd om de terrassen te heropenen. Het veiligheidsberaad heeft het signaal toen meegenomen richting het kabinet, waar overleg heeft plaatsgevonden over een heropeningsplan en aangepaste routekaart. “Mocht Den Haag groen licht geven voor de heropening van de terrassen, is Maastricht daar klaar voor”, aldus de Burgemeester. 

Vanmiddag laat werd bekend dat  het kabinet werkt aan een plan om op 21 april de horeca en de winkels weer te openen. Het plan wordt zondag besproken. Als het wordt goedgekeurd wordt het in de persconferentie van komende dinsdag aangekondigd, aldus de NOS.