Ziekenhuispersoneel gevaccineerd na succesvolle lobby

Nadat eerder in januari al zo’n 1.000 medewerkers in de acute zorg (intensive care, Spoedeisende Hulp, COVID-afdeling en ambulancezorg) gevaccineerd werden, is vandaag gestart met het inenten van nog eens 700 medewerkers van het Maastricht UMC+.

De vaccins zijn beschikbaar gesteld na een succesvolle landelijke lobby om ziekenhuispersoneel eerder te vaccineren. Vanaf woensdag 7 april wordt in het Maastricht UMC+ tevens gestart met het vaccineren van meer dan 3.500 patiënten uit medische hoog-risicogroepen. De nieuw geleverde vaccins worden volgens de landelijke richtlijnen gezet bij medewerkers in de acute zorg, die eerder niet zijn gevaccineerd en medewerkers werkzaam op COVID-afdelingen.  
Bram Heidendal, pijnconsulent werd gevaccineerd door (helpende huisarts) Noël Geraedts. Stagiaire Elisha Petromielia keek daarbij toe, zodat ook zij binnenkort kan gaan prikken. Bram: “Tuurlijk denk ik erover na, om gevaccineerd te worden met Astra Zeneca. Maar het risico op het krijgen en doorgeven van COVID is veel groter dan de kans op een ernstige bijwerking.”
Bestuursvoorzitter dr. Helen Mertens van het Maastricht UMC+ is blij dat er vooruitgang is geboekt, maar benadrukt ook dat de lobby doorgaat: "Helaas is dit aantal namelijk nog niet voldoende voor alle zorgprofessionals die in het Maastricht UMC+ werken. We blijven ons daarom inzetten om ook voor de overige medewerkers vaccins op korte termijn beschikbaar te krijgen. Vandaag hebben we in ieder geval weer een mooie stap gezet in de strijd tegen het coronavirus."