RTV Maastricht

Groene Loper Run opnieuw verplaatst

De Groene Loper Run Maastricht, die oorspronkelijk zou plaats vinden op Paasmaandag 5 april, wordt vanwege de aanhoudende maatregelen en beperkingen rondom het Corona virus, opnieuw verplaatst. Organisator Extra Leisure heeft al een nieuwe datum op het oog. “We schrijven 14 november 2021 met potlood in onze agenda. Echter, deze datum is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente Maastricht”, zegt Rob Frambach, directeur van Extra Leisure.

“Wij geloven dat sporten en sportevenementen bijdragen aan een gezonde levensstijl en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om op een veilige manier sportevenementen te organiseren. Toch hebben we het evenement opnieuw moeten verplaatsen. Op dit moment is het de enige juiste keuze. De veiligheid en gezondheid van atleten, personeel en vrijwilligers staan bij ons altijd voorop”, aldus Rob Frambach.
De beslissing om het evenement geen doorgang te laten vinden op 5 april is in goed overleg met de gemeente Maastricht en de veiligheidsregio genomen. De start- en finish van de derde editie van de hardloopwedstrijd zou plaatsvinden op het terrein aan de Marathonweg bij de Geusselt, onder Maastrichtenaren beter bekend als het Circusterrein.
De wedstrijden die op het programma staan blijven ongewijzigd: de OrthoMosa 5 km, ProRunFit 10 km, Rabobank Halve Marathon en Maastricht Marathon.
Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over het verplaatsen van de wedstrijd en hun inschrijving.