Volop carnaval voor de thuisvierders bij RTV Maastricht

Carnaval is traditioneel de periode dat RTV Maastricht dagenlang ‘roed, geel en greun’ kleurt. En aangezien we het volksfeest dit jaar noodgedwongen thuis moeten vieren, brengt de lokale omroep nog meer carnavalsvreugde dan ooit via haar mediakanalen naar de mensen toe.

Dat begint vrijdag 12 februari al met een speciale aflevering van het tv-programma De Ontmoeting, waarin we nader kennis maken met zanger en carnavalist Harry Coolen.
Diezelfde avond, vanaf 18.00 uur, is via radio de Blief in d’n Brak-show te volgen, een programma avondvullend radioprogramma met artiesten, heerlijke muziek, leuke tafelgasten en ongefilterde humor. Vanaf 21.00 uur is deze show ook te zien op de tv-zender van RTV Maastricht. De show wordt gepresenteerd door de makers van de VrijMiBo-show.

Op zaterdag 13 februari zendt RTV Maastricht vanaf 16.00 uur op TV de Vastelaoftrap uit. Uiteraard weer met veel Maastrichtse muziek en gepresenteerd door Katja Henz.
Diezelfde avond klinkt vanaf 20.00 uur weer carnavalsmuziek bij de lokale omroep, maar dan in een ander arrangement. De philharmonie zuidnederland verzorgt dan namelijk het Vastelaovend Hoeskonzèr, met vocale medewerking van Beppie Kraft, Frans Theunisz en De Köp en gepresenteerd door Jan Janssen.

Op carnavalszondag 14 februari om 12.00 uur presenteren RTV Maastricht en stadscarnavalsvereniging De Tempeleers in een gezamenlijke productie TV De Boonte Störm. Zoals de naam al doet vermoeden een tv-programma met een bonte variëteit aan onderwerpen en gasten. Het muzikale entertainment in deze show wordt verzorgd door Roger Villevoye en Dominique Paats.

Op carnavalsmaandag 15 februari staat RTV Maastricht, zowel op radio als op TV, de hele dag (van 09.00 tot 19.00 uur) in het teken van De Groete Mestreechter VastelaovendsTóp 111.

Op carnavalsdinsdag worden de diverse programma’s van voorgaande dagen herhaald en daarnaast worden tijdens alle drie de dagen de ‘loker opgevuld’ met diverse clips van Maastrichtse carnavalsartiesten, reportage van zaate hermeniekes, ludieke sketches van De Aspergepiepers, drie delen van het programma Kastelaovend (waarbij Maastrichtenaren als het ware uit de carnavalskast komen) en het door CV De Waterratte uit Heugem aangeleverde programma ‘Veer dinke aon uuch’, dat speciaal bedoeld is voor de senioren.