Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr moet er thuis een feestje van maken

Geen carnaval op straat en in de café’s dit jaar. Maar niets staat ons in de weg om thuis - in besloten kring - te genieten van een bijzondere Vastelaovend die we wellicht nooit meer zullen vergeten. Omdat muziek daar helemaal bij hoort, organiseert Cultura Mosae op 13 en 15 februari in samenwerking met de Muziekgieterij, philharmonie zuidnederland en de Tempeleers een uniek, online gestreamd Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr.

Het evenement kwam door de samenwerkende partijen belangeloos tot stand en wordt vanuit de Muziekgieterij - dat voor de gelegenheid door de Tempeleers feestelijk is aangekleed - online uitgezonden. Samen met verschillende gastartiesten spelen veertien musici van philharmonie zuidnederland twee avonden lang bekende Vastelaovendklassiekers. Philharmonie zuidnederland-slagwerker Raymond Spons maakte speciaal voor het evenement ook diverse muziekarrangementen. Van de partij zijn Beppie Kraft en ook de winnaars van het MVK 2021: de Köp en Frans Theunisz. Het Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr wordt gepresenteerd door Jan Janssen en is gratis te bekijken op : 

Zaterdag 13 februari, 20.00 u via RTV Maastricht 

Maandag 15 februari, 20.00 u via de website en Facebook van de Muziekgieterij, via Facebook van Cultura Mosae, philharmonie zuidnederland en de Tempeleers.