Nieuwe Maastrichtse carnavalsposter onthuld

In de studio van RTV Maastricht is dinsdagavond de nieuwe carnavalsposter van Maastricht gepresenteerd. De poster werd ook dit jaar op initiatief van- en uitgebracht- door RTV Maastricht. Wederom maakte kunstenares Famke Rousseau het originele ontwerp.

Zelf zegt zij hierover: “Een van de prachtige momenten met de vastelaovend in Mestreech is voor mij toch wel het moment dat het Mooswief bijna 'aofkump'. Carnavalsdinsdag 23.55 uur. Nog 5 minuten… Het is zeker een moment waarop menigeen een traan moeten laten, maar ook het moment waarop het hele seizoen nog even aan je voorbij gaat, van de voorbereidingen, het maken van het pekske, van het eerste kanonschot tot dit onoverkomelijke moment. Het is weer voorbij 'mer ’t waor nne gooje!' wordt dan geroepen en 'volgend jaor mage ver weer!' De wetenschap dat we een jaar later weer mogen vieren is altijd een fijne troost. Toch weten we ook dat het een keer kan gebeuren dat er een jaar aan je voorbij gaat. Zo kun je te maken krijgen met ziekte, of andere omstandigheden waardoor het een jaar helaas niet kan. Dan besef je dat het vieren van vastelaovend je elk jaar opnieuw gegeven is.
Dit jaar zijn het niet een paar van de vierders onder ons die helaas een jaar moeten passen door omstandigheden, maar zullen we allemaal een jaar moeten overslaan. Als thema heb ik dit jaar gekozen voor het moment waarop de vastelaovend nog maar 5 minuten duurt. Het is dit jaar wel heel snel omgevlogen en we staan gelijk op het afsluitende moment. Ik hoop dat we allemaal onze vastelaovends herinneringen hebben waar we met vreugde op terug kunnen kijken.”

Het originele schilderij (titel: ‘t Is veurbij! Mer volgend jaor mage ver weer!’, materiaal: olieverf en acryl op doek, formaat: 120x168cm, stijl: expressionistisch) wordt ook dit jaar weer geveild voor het goede doel. Wilt u een bod uitbrengen om dit unieke schilderij in uw bezit te krijgen, stuur dan een e-mail met uw gegevens en uw bod naar carnavalsposter@rtvmaastricht.nl. Men kan bieden tot en met vrijdag 5 februari 11.59 uur.

De poster is gratis af te halen, vanaf woensdagochtend 20 januari, op de volgende adressen:

Plus Starren Heugem
Plus Schriever Winkelcentrum de Leim Heer
Plus Franssen Amby
Plus Savelkoul Belfort
Plus Caberg
Jumbo Wittevrouweveld
Jumbo Brusselsepoort
Primera Kalimero Winkelcentrum BrusselsePoort
Supermarkt Rouwenhorst Nazareth
't Winkelke Itteren
Supermarkt Cobben Sint Pieter
Albert Heijn Ceramique/Plein 1992

Op = Op!