Extra aandacht voor finale 'Mestreechs vastelaovendsleedsje 2021'

Zaterdag 2 januari zendt RTV Maastricht om 19.00 uur op televisie en Facebook de finale uit van de 'oetverkeezing vaan 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2021'. Maar ook op de lokale radiozender is er aandacht voor deze liedjeswedstrijd van de Samewèrkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge (SMV). Maandag 4 januari worden alle 7 liedjes uit de finale ten gehore gebracht in het programma Kaffee Eus Mestreech.

De presentatoren van dit radioprogramma laten niet alleen vanaf 18.00 uur alle nummers uit de finale horen, maar vertellen er ook bij hoe het 'vollek' kan stemmen om uiteindelijk tot een winnaar te komen. Dat kan namelijk tot en met vrijdag 8 januari door een sms te sturen. De SMV geeft hierbij aan dat dit stemmen alleen kan via een Nederlands mobiel nummer en ook maar maximaal 1 keer per nummer.
Op zaterdag 9 januari wordt, tijdens een live uitzending op RTV Maastricht en de FB-pagina van de omroep, bekend gemaakt wie uiteindelijk de meeste stemmen (van het volk en de selectiejury) heeft gekregen. Deze uitzending begint om 19.00 uur.