Kerstpakketten voor minderbedeelden

Voor veel mensen is het de afgelopen maanden niet makkelijk geweest, zo stelt Stichting Moetiara Maloekoe, dat de belangen behartigt van de Molukse gemeenschap in de stad. Om dit jaar toch nog positief af te sluiten, startte de stichting een decemberactie, waarmee zij hoopt arme, kwetsbare en eenzame mensen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen.

De stichting doet dit door uitgifte van 100 kerstpakketten en 100 maaltijden en het zenden van 1000 kerstkaarten. Vrijwilligers stellen de pakketten samen en stemmen die af op de ontvangers. Zo krijgt een familie met tienerzoons wat extra zakjes chips en ontvangt een gezin bestaande uit een moeder en dochter wat extra verzorgingsproducten. Andere vrijwilligers schrijven de beste wensen op kaarten voor eenzame ouderen of gaan in december op pad om alle pakketten te bezorgen. 

“Toen onze ouders hiernaartoe kwamen hadden zij het ook moeilijk, maar zij hielpen elkaar,” stelt vrijwilligster Jeannette Verbooy-Tatipata. Zij verwijst daarbij naar de Maleise uitdrukking ‘lain sajang lain’ dat ‘houden van en zorgen voor elkaar’ betekent. Met het oog op deze uitdrukking én met behulp van donaties uit de buurt, vanuit de horeca en andere kleine lokale ondernemers kan de stichting heel wat mensen  tijdens de donkere decemberdagen opvrolijken. Wil je zelf ook doneren, dan kan dat via de website van de stichting: moetiaramaloekoe.com