Komst buurtpark tussen Scharn en Heer dichterbij

De gemeente heeft een intentieovereenkomst gesloten met de werkgroep Groene Poort Oost, voor de realisatie van een buurtpark op het voormalige voetbalterrein van VV Scharn. Met het ondertekenen hiervan verklaren beide partijen tot een definitief voorstel te komen wat betreft het ontwerp, financiering en beheer van het buurtpark.

In het park is plek voor onder meer speelgelegenheid voor de jeugd, ontmoetingsplekken voor jong en oud en ook waterbuffers, om de wateroverlast in de omgeving tegen te gaan. De initiatiefnemers mogen het terrein dan tien jaar voor deze invulling gebruiken. Eerdere plannen om hier een parkeerterrein te realiseren, gaan dan minimaal een decennium in de ijskast.
De mensen achter de bestaande speeltuin in Heer zouden ook de overeenkomst tekenen, maar zagen hiervan af. Dit omdat zij opzien tegen de inspanningen en kosten van de verplaatsing van de speeltoestellen, die in het buurtpark terecht zouden komen. Overigens wordt nog steeds gewerkt aan de ontruiming van de oude kantine, die momenteel nog bezet wordt door krakers. Middels een sloopplan wil de gemeente dit afdwingen via de rechter.