SMV nog druk met locatie en datum van ‘oetverkeezing’

De SMV (Samewèrrekende Mestreechter Vastelaovesvereineginge) is er nog niet uit: de plaats en de datum waarop Maastricht dit jaar kan bepalen welk liedje uitgeroepen wordt tot ‘Vastelaovendsleedsje vaan Mestreech 2021’.

Dàt er een nieuw carnavalsliedje zou komen, was al beslist en dat het in deze coronatijd een andere uitverkiezing zou worden dan voorheen, was ook al duidelijk.
Er zijn inmiddels ook al 7 finaleliedjes geselecteerd. In eerste instantie was ook al een datum voor die finale bekend: zaterdag 7 november. Maar die datum is nu losgelaten. “Er zijn in november toch geen andere carnavalsactiviteiten, dus we hebben gelukkig keuze genoeg. En waarschijnlijk gaan we naar een zondagmiddag”, verklaart SMV-voorzitter Huub Sour.
De organisatie is op dit moment ook met een aantal zalen in de stad in gesprek om te kijken hoe de finale op een zo veilig mogelijke manier georganiseerd kan worden. “We gaan het in ieder geval zonder publiek doen. Alleen de artiesten, componisten en tekstschrijvers en de selectiejury mogen aanwezig zijn”, zegt Sour.
De SMV gaat er ook van uit er een accommodatie gevonden wordt met een groot podium zodat, in tegenstelling tot bij het LVK, er geen restrictie is voor wat betreft het aantal artiesten op het podium. “We zullen er voor zorgen dat iedere aanwezige op een zo veilig mogelijke manier zijn gang kan gaan tijdens de finale”, aldus de SMV-voorzitter.
De presentatie wordt vervolgens via internet ‘gestreamd’, zodat iedereen via SMS een stem kan uitbrengen op een van de 7 finaleliedjes.