Mikketie is met haar 31 jaar de oudste poes van Maastricht

In de wijk Sint Pieter woont de oudste poes van Maastricht. Met ruim 31 jaar op de teller. Mikketie is een Noorse Boskat, en is ruim twee keer zo oud als de gemiddelde 12 jaar dat het ras doorgaans wordt. De bekende vraag luidt dan natuurlijk: Wat is het geheim van deze Maastrichtse poes?

Baasje Yvonne Schlotter zegt dat het voornaamste geheim heel veel liefde is. Dit samen met veel brokjes, binnen blijven en geen preventieve inentingen in de jongere jaren. ”Want dat is chemische troep”, aldus de kattenliefhebster.  Het relaxte karakter van Mikketie zorgt volgens haar baasje ook voor een grote bijdrage aan haar leeftijd: 'ze trekt zich nergens iets van aan en heeft zoiets van laat mij maar lekker mijn ding doen'. 

Mikketie heeft geen officieel geboortecertificaat, maar haar baasje heeft andere bronnen om zich voor haar leeftijd op te beroepen. Zo toont ze een foto van 8 januari 1989 waarop Mikketie als kitten te zien is naast een ouderwetse computer. De tijd is dus wel af te leiden. De oudste kat ter wereld - de Amerikaanse Creme Puff- haalde het record van 38 jaar. Met de Maastrichtse poes die ruim 31 jaar is, haalt Mikketie misschien wel  het record van oudste kat van Nederland. Wie zal het zeggen.