Wintertijd komt eraan

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok om 03.00 uur een uur terug gezet. Hiermee komt een einde aan de zomertijd en gaat de wintertijd in. Tegelijkertijd wordt er aandacht gevraagd voor onnodige lichthinder en energieverspilling in deze zogenaamde 'Nacht van de Nacht' waaraan ook Maastricht meedoet.

De gemeentelijke organisatie schakelt van vrijdagmiddag 23 oktober tot maandag 26 oktober de verlichting uit van 33 markante monumentale panden en kunstwerken. Zo blijft ook de verlichting uit van het stadhuis, de kerken en het Theater aan het Vrijthof. Wethouder Gerdo van Grootheest: “Overmatig lichtgebruik heeft gevolgen voor mensen, dieren en planten. Nog los van hoeveel energie dat allemaal kost. Eén keer per jaar wordt daar extra aandacht voor gevraagd tijdens de Nacht van de Nacht. Maastricht doet daar natuurlijk aan mee.”

Speciaal voor de kinderen organiseren CNME Maastricht & regio en IVN-Maastricht op zaterdag 24 oktober vanaf 19.30 uur een avontuurlijke wandeling op de Pietersberg. De wandeling is gratis, Aanmelden via: mariekesmits_ivn@outlook.com