Oorlogsfoto's gezocht voor album en expositie

De viering van 75 jaar bevrijding in onze regio zit nog vers in ons geheugen. Maar andere delen van het land kunnen pas in mei zeggen dat ze driekwart eeuw geleden werden verlost van de Tweede Wereldoorlog. Rond die tijd komt er een Bevrijdingsalbum Limburg, met daarin indrukwekkende foto’s uit die periode, evenals een landelijke expositie mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Die expositie is vanaf maart te bewonderen in het Tweede Kamer-gebouw. Alle provincies in het land verzamelen voor de tentoonstelling de vijftig meest indrukwekkende kiekjes. Als al deze verzamelingen op elkaar zijn gegooid, wordt er ook nog een landelijke keuze van honderd meest bijzondere kiekjes gemaakt die de eindexpositie halen. De vijftig die in Limburg worden ingestuurd, zullen in ieder geval in een reizende expositie ook in onze provincie te zien zijn. Meer informatie over het insturen van foto's is te vinden op deze site.

In talkshow Station Maastricht van vrijdag 22 november meer over zowel het Bevrijdingsalbum als de tentoonstelling die in de Tweede Kamer is te bezichtigen.