Landgoed Villa Kanjel wordt familiehotel

Na jarenlange leegstand is het aan de Meerssenerweg liggende landgoed Villa Kanjel verkocht, zo meldt krant De Limburger. Nieuwe eigenaars Gerard en Daniëlle van Rijn beginnen er een familiehotel en zullen zelf in het koetshuis gaan wonen. Met een focus op families en gezinnen voldoet het hotel aan de voorwaarde dat er alleen nieuwe hotels in Maastricht mogen komen die een nieuwe doelgroep (of ‘unique selling point’) hebben.

Naast een koetshuis, zijn ook een hoofdgebouw en een park onderdeel van het landgoed. De eigenaars streven ernaar dat een buitenbistro bij het hotel, The Green House geheten, komende zomer al open gaat.

In het hoofdgebouw komen, naast hotelkamers, ook een speelkamer, restaurant, filmkamer en een bruidssuite. Buiten komen onder andere een groot terras, speeltuin en een hondenlosloopveld.

Met steun van organisaties zoals het Elisabeth Strouven Fonds wordt het gebouw zo veel mogelijk in de originele staat behouden of daarin teruggebracht.

De nieuwe eigenaars hopen dat het hotel rond kerst of begin volgend jaar af is. Tijdens de werkzaamheden is het omliggende park dicht.