TEDx Maastricht in volledig bezet Theater aan het Vrijthof

De TEDx Maastricht die op 12 oktober aanstaande plaatsvindt in Theater aan het Vrijthof kent een volle zaal. De organisatie maakte vandaag bekend dat alle plaatsen vergeven zijn.

TEDx is in een aantal jaren gegroeid van een experiment tot een wereldwijd bekend fenomeen met meer dan 10.000 evenementen in 164 landen met over de 50.000 toespraken die bijna 400 miljoen keer zijn bekeken. TEDx is een non-profit organisatie die als doel heeft om waardevolle ideeën te delen. Bekend zijn de succesvolle Ted-Talks. TEDx is een programma van lokale, zelf georganiseerde events, die mensen samenbrengt om een soortgelijke TED ervaring te bieden. 

TEDx Maastricht kent dus een volledig bezet Theater aan het Vrijthof. Daarnaast worden er door TEDx Maastricht met verschillende partners andere evenementen georganiseerd. Zo was er o.a. de TEDxMaastrichtBraintrain – een TEDx gehouden in de intercity van Maastricht naar Amsterdam en terug – die nationaal en internationaal aandacht genereerde.

Voor de eerstkomende editie van TEDx Maastricht worden twee sprekers geleverd door het MUMC+, kinderarts Anita Vreugdenhil spreekt over de positieve invloed van een gezonde leefstijl op het voorkomen van kinderobesitas en chronische ziekten en chirurg Nicole Bouvy geeft een lezing over de toekomst van de chirurgie waarin ook de vraag: "hebben we de operatiescalpel binnenkort nog wel nodig?", aan de orde komt.  Onder de sprekers verder de schrijfster Lulu Wang, danser Joost Vrouenraets en cartoonist Ruben L. Oppenheimer.