RTV Maastricht

Resto VanHarte Maastricht viert 5-jarig jubileum

Resto VanHarte Maastricht viert woensdag 23 september met een inspiratiediner en bijzondere sprekers haar vijfjarig bestaan in Maastricht én het tienjarig bestaan van de Stichting VanHarte.

In september zijn er jubileumfeesten op alle Resto locaties in Nederland waarbij stilgestaan wordt bij het tienjarig bestaan van de Stichting VanHarte. In Maastricht is het dubbel feest omdat de locatie Maastricht op 23 september haar eerste lustrum viert. 
In Maastricht wordt dit gevierd met een inspiratiediner, een feestelijk lopend buffet met luchtige verhalen tussen de gangen door en gelegenheid om te netwerken. Er zijn sprekers zoals o.a. Lood Verhulst van Resto Maastricht, Anita Bastiaans van Athos en mevrouw Poelman namens de gemeente.  De Resto's VanHarte werken vanuit de filosofie dat samen eten verbindt, dat buurten opfleuren en eenzaamheid vermindert. Het inspiratiediner is op woensdag 23 september tussen 17.30 u en 19.30 u in Athos aan de Athoslaan 12a in Maastricht.

Stichting VanHarte wil isolement en eenzaamheid bestrijden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Vooral in de grote steden leven veel mensen zonder sociaal netwerk. Zoals oudere mensen die hun partner verloren. Maar ook bij dertigers en veertigers is veel eenzaamheid, bijvoorbeeld door echtscheiding of verlies van werk. Resto VanHarte is het buurtrestaurant waar ontmoetingen en activiteiten centraal staan. Hier is iedereen van harte welkom om aan te schuiven en mee te helpen.