Gabriël Zwart per 1 december 2015 benoemd in Raad van Bestuur van Maastricht UMC+

Gabriël Zwart wordt per 1 december de nieuwe financiële topman van Maastricht UMC+. Gabriël Zwart is momenteel bestuurslid van de stichting Philadelphia Zorg en heeft daarvoor vanuit een financiële achtergrond verschillende rollen en functies in de zorg vervuld.

Gabriël Zwart werkte o.a. eerder als adviseur bij PWC en was docent Leergang Financieel Management aan de Erasmus Universiteit. In de zorg was Zwart onder meer lid van de Raad van Bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en directeur Thuiszorg Groningen.De Raad van Toezicht van het Maastricht UMC+ is ervan overtuigd met deze benoeming de gewenste aanvulling binnen de RvB te hebben gevonden om de ambities van het Maastricht UMC+ te realiseren.

 

Zwart volgt Lou Brans Brabant op die per 1 januari 2017 zijn functie zal overdragen. De vacature die door het vertrek van Brans Brabant ontstaat, wordt dus per 1 december aanstaande al ingevuld door Gabriël Zwart. Daarvoor is gekozen om een goede overdracht van taken in het belangrijke domein van de financiën te garanderen.