Prinses Beatrix bij Festival de Nederlandse Dansdagen

Prinses Beatrix woont zaterdagavond 3 oktober Het Feest van de Nederlandse Dans bij in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het Feest maakt deel uit van de 18e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht dat plaatsvindt van 2 t/m 4 oktober.

Het festival heeft tot doel om de belangrijkste ontwikkelingen van de Nederlandse danskunst te presenteren aan een breed publiek. Van 2 tot en met 4 oktober worden werken van opkomende choreografen en voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen opgevoerd. Van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans.

Tijdens Het Feest van de Nederlandse Dans delen de vier grote dansgezelschappen van Nederland het podium. Het programma bestaat uit Canto Ostinato van Lucinda Childs uitgevoerd door Introdans, Twilight van Hans van Manen en een duet uit Chroma van Wayne McGregor uitgevoerd door Het Nationale Ballet, Mutual comfort van Edward Clug uitgevoerd door Nederlands Dans Theater 2 en Kha van Gentian Doda en Henry van Itamar Serussi uitgevoerd door Scapino Ballet Rotterdam. Het Balletorkest verzorgt een deel van de muzikale begeleiding.