Etappewinst Vuelta voor Dumoulin

Tom Dumoulin won gisteren de negende rit van de Ronde van Spanje. Met deze winst voert hij het algemeen klassement aan. Daarmee heeft de wielrenner een kleine voorsprong op Rodriguez en Chaves.

Als je van wielrennen houdt, heb je een goed weekend gehad. Het begint vrijdag met Hollands Glorie in de vorm van Bert-Jan Lindeman die zichzelf solo naar de winst rijdt in de bergetappe. Nog geen twee dagen later is daar Tom Dumoulin die niet enkel Tourwinnaar Chris Froome bergop voorbij rijdt, ook heeft de Maastrichtse wielrenner voor de tweede keer de rode leiderstrui in handen.

 Na zijn val in de Tour de France deze zomer werd Dumoulin uitgeschakeld en tot de Vuelta geen enkele andere race gereden. De Vuelta gaat hem dus goed af, maar of hij hem gaat winnen is nog even afwachten. Zelf is hij bescheiden en ziet hij zichzelf niet op het podium staan. 

Het is bijzonder te noemen dat een Nederlandse wielrenner deze prestaties levert. Sinds 2002 zijn er niet twee Nederlandse etappewinnaars geweest in een grote ronde, toen Karsten Kroon en Michael Boogerd in de Tour elk een rit pakten.