Hutten bouwen in Wyckerpoort

Hutten bouwen. Voor kinderen een geliefde bezigheid, zeker in de vakantie. In Wyckerpoort, op het terrein van de A2 bij de kolonel johnsontunnel wordt er druk gezaagd en getimmerd door kinderen uit de buurt.

"Hutten bouwen is totaal niet origineel", geeft Betty van de Linde van buurtplatform Wyckerpoort toe. "Maar zelf een hut bouwen is toch veel leuker, en leerzamer overigens, dan dat we de kinderen uit gemakzucht in een bus stoppen op weg naar een kant-en-klaar pretpark." Vanuit deze gedachte - en natuurlijk omdat het vakantie is - besloot Betty samen met een aantal andere vrijwilligers bij A2 Maastricht langs te gaan om te vragen of ze een stukje grond mochten gebruiken. "Dit", vertelt Betty terwijl ze wijst op het gras waar de kinderen aan het bouwen zijn, "was een lege zandvlakte. Hier gebeurt op dit moment niets. Dus hebben we kunnen regelen dat we in ieder geval het komende jaar door kunnen gaan met hutten bouwen."

Meedoen? Dat kan. In de zomerperiode wordt er drie ochtenden per week gebouwd. Daarna zal het bouwen doorgaan in de herfstvakantie.